Siirry pääsivulle
Erityisasiantuntija (ruokaturvallisuus) - Ruokavirasto

Erityisasiantuntijan tehtävän pääasiallisena tavoitteena on ruokaturvallisuuden varmistaminen elintarvikeketjussa ja elintarvikeyritysten toimintaedellytysten tukeminen.

Tehtävä on sijoitettu elintarviketurvallisuusosaston elintarvikehygieniajaostoon. Jaoston tehtävät painottuvat elintarvikkeiden tuotannon-, säilytyksen-, kuljetuksen ja luovutuksen (esim. tarjoilu tai myynti) hygieniavaatimuksiin ja näiden vaatimusten valvonnan ohjaukseen ja kehittämiseen.

Tehtäviin liittyy vahvasti alueen lainsäädäntöön perustuva tulkinta, ohjaus ja neuvonta. Osana mainittuja tehtäviä työhön kuuluu mm. elintarvikevalvontaviranomaisten ja sidosryhmien kanssa työskentelyä, kouluttamista, yhteistyö median kanssa omiin ja jaoston tehtäviin liittyen.

Hakijalta odotamme

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää käytännössä soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (esimerkiksi eläinlääketieteen lisensiaatti, elintarviketieteen maisteri tai vastaava). Tehtävä edellyttää osoitettua hyvää elintarviketurvallisuuden alueen tuntemusta. Elintarvikehygieniaan liittyvä erityisosaaminen, elintarvikevalvonnan toimintakentän tuntemus, ruokatuotannon ja siihen liittyvien prosessien tunteminen ovat merkittäviä etuja tehtävän hoitamisen kannalta.

Tehtävässä tarvitaan erinomaisia vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, kykyä omatoimisesti ja aktiivisesti hankkia ja analysoida tietoja ja luoda niiden perusteella innovatiivisia ratkaisuja tukemaan ja kehittämään elintarvikevalvontaa ja elintarvikealan toimintamahdollisuuksia. Hyvät organisointi- ja päätöksentekokyvyt sekä esiintymistaidot ovat välttämättömiä.

Asiakaslähtöinen, ratkaisukeskeinen, aktiivinen, positiivinen ja kehittävä asenne ja ote tehtävien hoitamiseen ovat perusedellytyksiä tehtävässä menestymiseksi. Tiimityöskentelyn kannalta hyvät taidot oman työn ohjaamiseen sekä tiimissä toimimiseen ovat ratkaisevia tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tarjoamme sinulle Valtio on työnantajana vakaa ja turvallinen. Meillä voit järjestellä työsi joustavasti ja monipaikkaisesti etätyötä unohtamatta. Joustotyömallimme mahdollistaa työpäivän aloittamisen ja päättämisen sekä työn jaksottamisen sujuvasti työtilanteen mukaan. Tarjoamme sinulle liikunta- ja kulttuuriedun, tuetun lounasruokailun sekä kattavat työterveyshuollon palvelut ja valtion lomaedut. Työhyvinvoinnin ohella haluamme tukea osaamisesi kehittämistä. Selvitykset

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella suppea henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Menettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Yhteystietomme

Carmela Hellsten, yksikönjohtaja: carmela.hellsten@ruokavirasto.fi, puh. +358 50 433 6643

Hakemuksen lähettäminen

Toivomme hakemukset ensisijaisesti sähköisinä Valtiolle.fi-palvelun kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi kirjaamon postiosoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Kirjeen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Ruokavirasto

    Ruokavirasto
    PL 100
    00027 Ruokavirasto
    kirjaamo@ruokavirasto.fi

  • Työnantaja

    Ruokavirasto on maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan kuuluva virasto, jonka tehtävänä on elintarvikkeiden ja maa- ja metsätalouden tuotantopanosten turvallisuuden ja laadun, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin sekä kasvinterveyden edistäminen, valvonta ja tutkimus sekä Euroopan unionin yhteisen maatalouspolitiikan mukaisten toimenpiteiden, unionin rahoittamien maaseudun kehittämistoimien ja näitä täydentävien kansallisten toimenpiteiden toimeenpanotehtävät.

    Sijainti
    Helsinki

    Voit tehdä työtä jossain seuraavista toimipisteistämme

  • Helsinki, Viikki
    Mustialankatu 3
    00790 Helsinki
  • Tutustu työnantajaan
    Perustiedot

    Muut tehtävään liittyvät tiedot

  • Tehtävän taso: Asiantuntijataso
  • Etätyö: Mahdollisuus työskennellä etänä
  • Virka perustettu: Virka on viraston yhteinen.
  • Määräaikaisuuden peruste: Työn luonne
  • Työaikamuoto: Virastotyöaika
  • Työaikamuodon selite: Joustotyö
  • Palkkauksen peruste: Tehtävän palkkaus määräytyy Ruokaviraston palkkausjärjestelmän vaativuustason 9 mukaisesti, jolloin tehtäväkohtainen palkanosa on 4 015,58 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Aloittavalla henkilöllä se on pääsääntöisesti 14-20 % välillä.
  • Hae työpaikkaa
    Sinulle suositellut työpaikat

    Kaikki työpaikat
    Uusimmat työpaikat
    Hakuaika päättymässä

    Työpaikat englanniksi
    Työpaikat ruotsiksi
    Etätyömahdollisuus

    Hakijan ohje
    Tutustu työnantajiin
    Työelämäuutiset

    Pohjoismaiden ministerineuvosto
    EU:n avoimet työpaikat
    Naton avoimet työpaikat

    Sivun tiedot
    Valtiolle.fi Valtiolle.fi-logo

    Valtiolle.fi on Suomen valtion työnhakupalvelu. Palvelumme on näyteikkuna valtiolla työskentelemiseen ja hakukanava valtion avoimiin työ- ja harjoittelupaikkoihin. Palvelussamme on jatkuvasti avoimena satoja paikkoja monipuolisiin työtehtäviin Suomessa ja ulkomailla.

    Muokkaa evästeasetuksia

    Löydät meidät myös täältä:

    Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Katso palvelun tietosuojaseloste sekä saavutettavuusseloste.

    Anna palautetta sivustosta.
    Anna palautetta saavutettavuudesta.

     

     

    Valtiolle.fi-työnhakupalvelu on uudistunut 2.1.2024.

    Käyttäjätunnuksesi tai tietosi vanhasta työnhakupalvelusta eivät ole siirtyneet uuteen palveluun. Avaathan itsellesi uuden käyttäjätilin sivun oikean yläkulman ”Kirjaudu”-painikkeesta.

    Lue uutinen, miten saat otettua vanhat hakemuksesi talteen.